Przygotuj: 250 ml śmietany 30% tł., 2 łyżeczki (10 g) cukru pudru
1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę.
2. Ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji
3. Wsyp zawartość torebki (wymieszaną z cukrem pudrem) i chwilę miksuj.
4. Schłódź w lodówce.
Dobre rady:
Jeśli chcesz uzyskać lekką, a jednocześnie sztywną konsystencję - użyj śmietany 36% tł. (nie ubijaj zbyt długo, bo się zmaśli).
Krem będzie się dobrze trzymał ciasta, jeżeli posypiesz je niewielką ilością mixu.
Owoce zachowają świeżość, a biszkopt nimi nie nasiąknie, jeżeli wymieszasz je z drugim opakowaniem mixu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Niezawodny sposób na bitą śmietanę? Nasz produkt zapewni sztywną konsystencję, dzięki czemu biszkopt nie przesiąknie. Zrób pyszny deser sobie lub swoim bliskim, ot tak... prosto z serca.
Deser czekoladowy
50 g czekolady mlecznej, 50 ml mleka, owoce: truskawki, jagody, wiśnie; kostka startej czekolady, 250 ml śmietany 30% tł., mix do śmietany Delecta. Czekoladę rozpuść w mleku i ostudź. Śmietanę ubij an sztywno z dodatkiem mixu. W pucharki wlewaj naprzemiennie czekoladę i śmietanę. Udekoruj owocami i startą czekoladą.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Zagęstnik do śmietany w proszku
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.