Jedna porcja (143 g) dostarcza: energia 600 kJ 142 kcal 7%*
W 100 g: 420 kJ/99 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Przygotuj: 0,75 litra zimnego mleka (3 szklanki) i 3 łyżki cukru (ok. 60 g).
1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek.
Dobre rady
Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka.
Możesz przygotować pyszny krem do ciasta, miksując przestudzony budyń z kostką masła.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz budyń o aksamitnej konsystencji to porcja na 3/4 l mleka. Bez cukru - bo to Ty decydujesz o jego słodkości. Ten pyszny deser przygotuj dla siebie lub dla swoich bliskich, ot tak... prosto z serca.
Delecta - Prosto z serca
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Duży Budyń smak śmietankowy w proszku
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.