Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g

2099000410672

5900983005502

Nowy produkt

8,59 zł

Dostępne: 4 Produkty

- +

 
Więcej informacji

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zasmakuj!
Delecta - Prosto z serca

Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Karpatka
Delecta Ciasto czekoladowe
Krówka ciasto w proszku

Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 100 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody, (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów

Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując.
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.

Dobra rada:
Krówka z galaretką. Przygotuj dodatkowo Galaretkę w proszku o dowolnym smaku Delecta i Polewę gotową smak białej czekolady Delecta. Krem, ciasto i poncz przygotuj wg sposobu podstawowego. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody, po zastygnięciu pokrój w kostkę, dodaj do kremu. Ciasto składaj wg sposobu podstawowego. Polewę w proszku i polewę gotową, przygotuj wg opakowań.

Górę ciasta pokryj polewą o smaku Krówka oraz udekoruj strużkami polewy smak białej czekolady.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Krówka ciasto w proszku
Produkt może zawierać jaja i soję.

 
Skład

Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat
Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina
Polewa: cukier, mleko pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat

 
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 67 g%RWS* na porcję 67 g
Wartość energetyczna1190 kJ798 kJ10%
Wartość energetyczna284 kcal190 kcal
Tłuszcz13,2 g8,9 g13%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,3 g2,9 g14%
Węglowodany37 g25 g9%
w tym cukry22 g15 g17%
Białko4,4 g3,0 g6%
Sól0,51 g0,34 g6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami).
ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)
 
Pozostałe informacje

Wymiar liczbowy: 530
pyszna klasyka
wyjątkowo karmelowa
idealne dodatki
opakowanie zawiera: ciasto, krem, polewę
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
140 g mieszanki do przyrządzenia kremu
110 g mieszanki do przyrządzenia polewy
Rozmiar opakowania: 530
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 20 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

18 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu