Delecta Karpatka Ciasto w proszku 390 g

2099000005458

5900983003478

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zasmakuj!
Karpatka Delecta jest ciastem doskonale znanym w Polsce, którego jakość ceniona jest od lat. Pomiędzy dwoma warstwami delikatnego ciasta Karpatki możesz znaleźć najbardziej delikatny, waniliowy krem, którego smaku nie zapomnisz. Ten wyjątkowy smak i aromat Karpatka zyskuje dzięki dodatkowi naturalnej wanilii i specjalnie wyselekcjonowanym składnikom.
Delecta - Prosto z serca

Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Wypróbuj nasze pozostałe karpatki
Delecta Krem karpatka oryginalna
Delecta Krem karpatka bez gotowania
Karpatka ciasto w proszku

Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.

Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.

Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Ptysie: Przygotuj krem i surowe ciasto wg sposobu podstawowego (do ciasta dodając 4 jaja). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz kolejno na dwóch blachach w temperaturze 220°C ok. 20-25 min, do wysuszenia. Po wystudzeniu przekrój je w poprzek, napełnij kremem.
Ptysie doskonale smakują udekorowane strużkami polewy czekoladowej.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Karpatka ciasto w proszku
Produkt może zawierać mleko i soję.
 
Skład
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina; naturalny ekstrakt z wanilii
 
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 63 g%RWS* na porcję 63 g
Wartość energetyczna1456 kJ910 kJ11%
Wartość energetyczna350 kcal219 kcal
Tłuszcz24 g15 g21%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,3 g4,6 g23%
Węglowodany29 g18 g7%
w tym cukry15 g9,5 g11%
Białko5,2 g3,2 g6%
Sól0,57 g0,35 g6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.).
ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 390
pyszna klasyka
jakość ceniona od lat
idealne dodatki
opakowanie zawiera: 145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 245 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Opakowanie zawiera:
145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
245 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 390
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 20 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu