Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Sposób przygotowania
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C.
2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem.
3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje.
4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika.
Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i mleka.