1 porcja** zawiera: 2086 kJ 502 kcal 25%*
w 100 g: 732 kJ / 176 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 290 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Nowe danie od włoskiego Szefa Kuchni Knorr dla przyjaciół w Polsce - pieczarki połączone z sosem śmietanowym.
Doskonały smak leży w naszej Naturze
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Dodaj:
200 g makaronu rurki
250 g piersi kurczaka
1 cebulę
3 łyżki oleju
50 tartego żółtego sera
150 ml wody
150 ml śmietany 22%
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokrój w paski i dodaj do cebuli. Całość smaż na złocisty kolor.
2. Fix wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i wlej na patelnię. Dodaj makaron. Całość gotuj przez 3-4 minuty.
3. Gotowe danie podawaj z tartym serem.
Rada: Gotowe danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
Odwiedź: www.przepisy.pl
Sos na bazie śmietanki i pieczarek idealny do dań z makaronem.
Może zawierać seler i gorczycę.