Barilla G. e R. Fratelli Società per Azioni Via Mantova 166 Parma Włochy Sposób przyrządzenia: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu. Ewentualne rozwarstwienie składników jest naturalnym zachowaniem się produktu. Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Bavette. Czas przygotowania potrawy: około 13 minut Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni. Sos do makaronu Pesto alla Genovese - pesto z bazylią
Skład
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera Jaja: Zawiera Mleko: Zawiera Orzechy: Może zawierać Orzechy nerkowca: Zawiera Format oznakowania alergenów: Tłusty druk olej słonecznikowy 44,5% bazylia 30,0% orzechy nerkowca ser Grana Padano DOP 4,5% (lizozym z jajek) serwatka w proszku (z mleka) sól ser Pecorino Romano DOP 1,2% cukier oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1% ekstrakt z bazylii aromaty naturalne (mleko) czosnek maślanka w proszku (z mleka) regulator kwasowości: kwas mlekowy
Wartości odżywcze
Średnie wartości odżywcze na 100 g:
wartość energetyczna
514 kcal / 2119 kJ
tłuszcz
52,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,5 g
węglowodany
5,5 g
w tym cukry
4,0 g
błonnik
2,0 g
białko
5,0 g
sól
3,375 g
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 190 Rozmiar opakowania: 190 Jednostka (tekst opisowy): g