1 porcja** zawiera: 2394 kJ 571 kcal 29%*
w 100 g: 834 kJ/199 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania = 260 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do przygotowania Spaghetti Bolognese.
Przygotowane z dojrzewających w słońcu pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony
starannie suszonych i umiejętnie łączonych z ziołami
Sprawdź na www.knorr.pl
Przygotuj:
300 g makaronu
300 g mięsa mielonego
100 g tartego żółtego sera
3 łyżki oleju
250 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju.
Do mięsa dolej 250 ml wody.
2. Dodaj Fix. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawę duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
3. Danie podaj z makaronem, np. spaghetti, ugotowanym na sposób al dente. Możesz posypać startym żółtym serem i udekorować listkiem bazylii.
Rada:
1. Zamiast żółtego sera możesz użyć parmezanu. Nadasz daniu prawdziwie włoski charakter.
2. Danie będzie o wiele smaczniejsze, jeśli do tego przygotowania użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego, np. wołowego i wieprzowego.
Odwiedź: www.przepisy.pl
Fix Spaghetti Bolognese
Może zawierać mleko, jaja, seler i gorczycę.