W porcji 143 g energia 286 kJ 67 kcal 3%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 201 kJ / 47 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sposób przygotowania
4 porcje
Zagotuj 500 ml wody.
Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Warto wiedzieć
Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 400 ml). Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Galaretka Winiary o smaku agrestowym to smakowity i łatwy w przygotowaniu deser. Charakteryzuje ją mocno owocowy smak i szlachetny kolor - to właśnie dlatego cieszy się uznaniem w wielu polskich domach. Galaretki Winiary są niezwykle inspirujące - przyrządzisz z nich klasyczny deser, udekorujesz nimi ciasta albo owocowe pucharki. A jeśli lubisz zaskakiwać swoich bliskich pysznościami, udekoruj galaretkę owocami lub bitą śmietaną. Galaretka Winiary - zaproszenie do krainy deserów
Winiary to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują do przygotowywania znanych od pokoleń, tradycyjnych dań, jak również tych we współczesnym wydaniu. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie - w sumie ponad 230 różnych produktów, dzięki którym można szybko i prosto przygotować pyszny, domowy posiłek. Pomysły na dania na każdy dzień i okazję, inspiracje do eksperymentowania w kuchni, liczne porady i ciekawostki marka Winiary zebrała na www.winiary.pl, która jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce. Winiary to marka, którą Polacy znają, cenią i której ufają, czego dowodem są liczne nagrody m.in. Kryształowe Godło Marki Godnej Zaufania, a także prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku przyznawany przez redakcję „Rzeczpospolitej”.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Sernik na zimno agrestowy
Masa serowa: serki homogenizowane (4 opakowania po 125 g), lub twaróg z wiaderka (500 g), jajka (4 szt.), mleko (1 szklanka), żelatyna (2 łyżki), Cukier Wanilinowy Winiary (2 opakowania)
Spód: masło (100 g), herbatniki (2-3 paczki)
Na wierzchu: Galaretka agrestowy smak Winiary (3 opakowania), agrest do dekoracji
Przepis: Zmiksuj herbatniki z masłem, ugnieć na płasko na dnie formy. Twaróg wymieszaj z żółtkami. W 0,5 szklanki ciepłego mleka rozpuść żelatynę, resztę zagotuj i dodaj rozpuszczoną żelatynę. Wystudź. Ubij białka z cukrem wanilinowym, wlej mleko z żelatyną, wymieszaj. Połowę masy wlej do formy i odstaw do zastygnięcia. Przygotuj 1 Galaretkę agrestowy smak Winiary. Przestudź, wylej na masę, po zastygnięciu wylej drugą połowę masy. Udekoruj wierch agrestem i zalej pozostałymi 2 galaretkami.
Więcej przepisów i inspiracji na: winiary.pl
Galaretka o smaku agrestowym.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Produkt bezglutenowy.