W porcji 143 g energia 286 kJ 67 kcal 3%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 201 kJ / 47 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sposób przygotowania
4 porcje
Zagotuj 500 ml wody.
Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Warto wiedzieć
Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 400 ml). Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Królowa deserów z lodówki! To Galaretka o smaku malinowym Winiary. Znakomicie smakuje i pachnie. Jest idealnym wyborem na deser, a dzięki temu, że wspaniale się prezentuje można nią finezyjnie dekorować ciasta oraz owocowe desery. A jeśli do galaretki dodasz ulubione owoce czy bitą śmietanę, uzyskasz niezwykle pyszne połączenie.
Galaretka Winiary - zaproszenie do krainy deserów
Winiary to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują do przygotowywania znanych od pokoleń, tradycyjnych dań, jak również tych we współczesnym wydaniu. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie - w sumie ponad 230 różnych produktów, dzięki którym można szybko i prosto przygotować pyszny, domowy posiłek. Pomysły na dania na każdy dzień i okazję, inspiracje do eksperymentowania w kuchni, liczne porady i ciekawostki marka Winiary zebrała na www.winiary.pl, która jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce. Winiary to marka, którą Polacy znają, cenią i której ufają, czego dowodem są liczne nagrody m.in. Kryształowe Godło Marki Godnej Zaufania, a także prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku przyznawany przez redakcję „Rzeczpospolitej”.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Sernik na zimno malinowy
Ciasto: serki homogenizowane (4 opakowania po 125 g) lub twaróg z wiaderka (500 g), jajka (4 szt.), mleko (1 szkl.), żelatyna (2 łyżki), Cukier wanilinowy Winiary (2 opak.), masło (100 g), herbatniki (2-3 paczki)
Na wierzchu: Galaretka malinowy smak Winiary (2 opakowania), maliny do dekoracji
Przepis: Zmiksuj herbatniki z masłem, wysyp na dno tortownicy wyłożonej papierem i ugnieć tak, aby powstał spód do ciasta. Oddziel białka od żółtek. Twaróg wymieszaj z żółtkami. Podgrzej mleko, połową szklanki mleka zalej żelatynę, resztę zagotuj i dodaj rozpuszczoną żelatynę, wystudź. Ubij białka z Cukrem wanilinowym Winiary, wlej wystudzone mleko i delikatnie wymieszaj. Wlej masę do tortownicy i wstaw do lodówki do zastygnięcia. Zalej przestudzoną Galaretką malinowy smak Winiary i udekoruj malinami.
Więcej przepisów i inspiracji na: winiary.pl
Galaretka o smaku malinowym.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Produkt bezglutenowy.