1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia.
W czasie upałów użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na Leśne trio
Galaretkę owoce leśne rozpuść w 400 ml wody. 1/3 rozlej do wysokich kieliszków, przestudzoną wstaw do lodówki do stężenia. Kolejną 1/3 płynu połącz z 200 g przetartych przez sito malin, jeżyn czy jagód (wg uznania) i łyżką cukru pudru, nałóż jako drugą warstwę. 125 g śmietanki 30% tł. ubij i wymieszaj z resztą galaretki. Wyporcjuj na warstwę owocową.
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.