1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia.
W czasie upałów użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki deser. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę na coś oryginalnego i nowego - Dr. Oetker poleca specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery.
Przepis na Truskawkową kulę
2 galaretki truskawkowe rozpuść w 900 ml wrzącej wody (nie gotuj!), wlej do dużej miski, przestudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Miskę odwróć do góry dnem, wyłóż galaretkę na płaski talerz. Wybierz łyżką środek galaretki i zmiksuj ze 150 g truskawek, wlej do wgłębienia, pozostaw do stężenia. Podawaj z bitą śmietaną.
Galaretka o smaku truskawkowym
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.