Risana Kasza bulgur 200 g (2 torebki)

2099000480682

5902180710104

Nowy produkt

5,49 zł

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, poddanych działaniu pary wodnej, dzięki czemu skraca się czas gotowania. Stanowi źródło białka i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów. Jej zaletą jest również wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Swój unikalny smak zawdzięcza lekko orzechowej nucie, która idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami, stanowi również doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarni przygotowują z niej „kaszotto" - potrawę podobną do risotto, której podstawą są złociste ziarna kaszy bulgur. Danie to pozwala wydobyć wyjątkowy aromat i smak kaszy wzbogacony o ulubione dodatki.
Sonko = Risana
Nowa marka - niezmienna jakość

Wypróbuj również:
Risana Multigrano Mix ziaren z siemieniem lnianym
Risana Multigrano Mix ziaren z ryżem czerwonym
Risana Multigrano Mix ziaren z kaszą owsianą pęczak prażoną
Kasza bulgur
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: kasza bulgur (z pszenicy durum)
 
Wartości odżywcze
na 100 gna porcję*% RWS w porcji
Wartość energetyczna1477 kJ740 kJ9%
Wartość energetyczna349 kcal175 kcal9%
Tłuszcz, w tym:1,6 g0,8 g1%
- kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g0,3 g1%
Węglowodany , w tym:68,5 g34,3 g13%
- cukry2,0 g1,0 g1%
Błonnik7,6 g3,8 g
Białko11,3 g5,7 g11%
Sól0,03 g0,02 g0%
RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.
*porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli.

 
Pozostałe informacje
Liczba jednostek: 2
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia Włochy
Rozmiar opakowania: 2 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.
Gotować we wrzątku: Odmierzyć odpowiednią ilość wody (2 szklanki na 100 g produktu) i zagotować w garnku. Rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wsypać kaszę do gotującej się wody. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 6 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Ugotowaną kaszę pozostawić pod przykryciem na 5 minut, a następnie przełożyć na talerz. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu