Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 763 kJ 181 kcal 9%*
w 100 g: 1526 kJ/361 kcal
% RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przyrządzania:
Groch Łuskany Połówki przed gotowaniem umyć i namoczyć w wodzie około 12 godzin,.
Po namoczeniu w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Groch, jak wszystkie warzywa strączkowe, dostarcza organizmowi wiele wysokowartościowego białka i błonnika.
Zawarte w nim saponiny zmniejszają ryzyko chorób serca i zwiększają odporność organizmu. Reguluje przemianę cukrów i obniża ciśnienie tętnicze. Wzbogaca dietę w potas, żelazo, magnez i witaminy młodości, czyli A i E.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl.
Groch łuskany połówki.
Produkt może zawierać gluten.