Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 761 kJ 180 kcal 9%*
w 100 g: 1523 kJ/360 kcal
% RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przyrządzania:
Zagotować wodę w ilości dwa razy większej niż ilość kaszy. Kaszę wypłukać, wsypać do wrzącej osolonej wody i gotować na małym ogniu ok. 15 minut, aż do całkowitego jej wchłonięcia, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowaną kaszę pozostawić na kilka minut pod przykryciem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza jęczmienna należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Jest produkowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia.
Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, może być spożywana jako samodzielne danie lub jako składnik zup, zapiekanek, farszów.
Jedząc kasze dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, a także witaminy (głównie z grupy B) i składniki mineralne (żelazo, miedź, potas i fosfor). Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna, ale i bardzo smaczna.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Kasza jęczmienna Mazurska Perłowa średnia.
Produkt zawiera gluten.