Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 767 kJ 181 kcal 9%*
w 100 g: 1529 kJ/361 kcal % RWS*
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa. Ugotowana na sypko jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, dobrze smakuje na słodko z owocami.
Sposób przyrządzania:
1 szklankę kaszy zalać 2 szklankami wody.
Lekko posolić.
Dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu około 15-20 minut.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Otrzymywana z prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, doskonale nadaje się więc dla wszystkich, którzy pragną się zdrowo odżywiać.
Kasza jaglana dzięki dużej zawartości krzemu korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów oraz leczniczo na stawy. Polecana jest także w chorobach trzustki, wątroby, jelit i nerek dzięki swej lekko ocieplającej zasadowej naturze.
Nadaje się do zapiekanek, a także do zagęszczania zup. Ugotowana na sypko jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, dobrze smakuje również na słodko z owocami.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Kasza jaglana.
Może zawierać gluten.