Robico Kefir bez laktozy 1,5% 400 g

2099000479556

5908312380603

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Informacja dla cukrzyków wymienniki na 100 g
WW 0,4
WBT 0,3
WBZ 0,3
WT 0,2
Wstrząsnąć przed spożyciem
Temperatura przechowywania: od 2°C do 8°C
Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.

Kefir Robico Bez Laktozy to pierwszy tradycyjny kefir bez laktozy na polskim rynku z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Bakteria L.rhamnosus HN001 ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odporność człowieka (wspomaga odchudzanie, pomocna przy antybiotykoterapii i infekcjach wirusowych).

Kefir Robico Bez Laktozy jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Ponadto dla wszystkich tych, którzy poszukują produktów mlecznych fermentowanych o zdecydowanie łagodniejszym i delikatniejszym smaku.
Produkt jest całkowicie naturalny (bez dodatku cukru, słodzików, barwników, mleka w proszku).
Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.

Dostępny w poręcznej butelce o pojemności 400 g.
Ten smak Robicolosalną różnicę
Więcej kulinarnych wariacji z kefirem na
www.kolosalnaroznica.pl
Kefir bez laktozy z bakteriami probiotycznymi L. rhamnosus
 
Skład
Laktoza: Nie zawiera
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mleko pasteryzowane
enzym - laktaza
żywe kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus
 
Wartości odżywcze
na 100 g
Wartość energetyczna180 kJ/43 kcal
Tłuszcz1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,0 g
Węglowodany4,2 g
w tym cukry4,2 g
Białko3,1 g
Sól*0,10 g
* wynika z naturalnej zawartości sodu
Zawartość laktozy poniżej 0,01 g/ 100 g

 
Pozostałe informacje
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Cechy: produkt polski
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu