Pakowany w atmosferze ochronnej.
Ze 185 g mięsa w tym 106 g mięsa z kurczaka i 79 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g produktu.
Powstawanie białego nalotu jest procesem naturalnym i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Opakowanie 50 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +24°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Grupa Tarczyński jest wiodącym producentem wyrobów wędliniarskich w Polsce, oferującym produkty pod marką Tarczyński. Firma znana jest z doskonałych Kabanosów Extra (za które otrzymała Medal Europejski) oraz kabanosów Exclusive (Produkt na medal, 2012).
Grupa Tarczyński posiada trzy zakłady produkcyjne. Główny zakład, zlokalizowany w Ujeźdźcu Małym, jest jednym z najnowocześniejszych zakładów w Europie. W skład Grupy wchodzą ponadto zakłady produkcyjne w Sławie i w Bielsku-Białej.
Wyrób drobiowo-wieprzowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony, suszony.
Produkt może zawierać: soję, gluten, mleko, orzechy, gorczycę, sezam, jaja.