Lubella Jajeczna Makaron Gwiazdki 250 g

2099000015952

5900049010648

Nowy produkt

2,49 zł

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Zupa jarzynowa z pulpecikami z indyka

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Gwiazdki 250 g
Mięso mielone z indyka 300 g
Fasolka szparagowa 100 g
Brokuł 1 szt.
Marchew 200 g
Zielony groszek 100 g
Olej słonecznikowy 2 łyżki
Koperek ½ pęczka
Woda 4 litry
Sól i pieprz do smaku

1. Na pierwszy ogień...
Mięso mielone dopraw posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Ulep z niego kulki o średnicy 4 cm i obsmaż przez 5 minut na rozgrzanej patelni z olejem.
2. W międzyczasie...
Fasolki przekrój na pół. z brokułu wytnij różyczki, a marchew utrzyj na tarce. Zagotuj wodę i dodaj wszystkie warzywa oraz indyka z patelni. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Następnie dopraw solą i pieprzem
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź, rozłóż na talerz i zalej zupą. Podawaj z siekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl
Makaron jajeczny. Gwiazdki.
 
Skład
Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
mąka makaronowa pszenna
masa jajowa pasteryzowana 9,9%
 
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna689 kJ / 163 kcal
Tłuszcz1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany31 g
- w tym cukry0,9 g
Błonnik1,9 g
Białko6,0 g
Sól0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 250
ulepszona receptura
czas gotowania: 6 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 6 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu