2099000015648
5900049003015
Nowy produkt
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Indyk w rosole
Potrzebujesz:
Makaron Lubella nitki 200 g
filet z indyka 200 g
włoszczyzna 1 szt.
woda 3 l
koperek 1/2 pęczka
ziele angielskie 3 ziarenka
liść laurowy 2 szt.
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4
Uwaga!
Rosół z indyka to pożywna zupa, więc równie dobrze sprawdzi się jako danie dla najmłodszych.
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka włóż filet z indyka i zalej 3 litrami wody, doprowadź wodę do wrzenia.
3. To już prawie meta!
W tym czasie umyj i obierz włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, gotuj przez 30 minut, dopraw. Po tym czasie odcedź bulion. Drobno pokrój ugotowany filet z indyka. Na dnie talerza ułóż makaron, pokrojony filet i marchewkę z rosołu. Zalej bulionem i całość posyp posiekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Nitki cięte nr 2
w 100 g ugotowanego produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 807 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 38 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0 g |
Wymiar liczbowy: 500
Cechy: normale: 4 min, al dente: 3 min
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 3-4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia