Lubella Mafaldine Corte Makaron Wstążki cięte 500 g

2099000015662

5900049003091

Nowy produkt

3,99 zł

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Kremowe brokulove

Potrzebujesz:
Makaron Lubella wstążki 400 g
brokuł 2 szt.
szpinak baby świeży 50 g
masło 100 g
woda 0,5 l
mleko 0,5 l
prażone płatki migdałów 50 g
czosnek 1 ząbek
tymianek 2 gałązki
sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4

Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Brokuły rozdzielone na różyczki gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Dodaj czosnek, tymianek, szpinak i masło. Gotuj kolejne 5 minut. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Krem połącz z makaronem i udekoruj prażonymi płatkami migdałów.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Uwaga!
Pilnuj migdałów na patelni - za długo prażone spalą się! Zamiast migdałów możesz użyć swoich ulubionych orzechów. Również prażonych.

Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Wstążki nr 13
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna
 
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna807 kJ / 190 kcal
Tłuszcz0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany38 g
- w tym cukry0 g
Błonnik2,8 g
Białko6,6 g
Sól0 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 5-7 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

HAT Makaron Ryżowy 7mm200g.

Menu