2099000015693
5900049003060
Nowy produkt
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Polędwiczka z kolankami
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Kolanka ozdobne 400 g
polędwiczka wieprzowa 200 g
bakłażan 1 szt.
groszek cukrowy 100 g
masło 20 g
olej rzepakowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
koperek pół pęczka
chili 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Uwaga!
Sam zdecyduj, jak ostre ma być danie - wszystko zależy od tego ile chili dodasz!
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Na rozgrzanej patelni podsmaż na oleju pociętą w paski polędwiczkę wieprzową. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojonego w dużą kostkę całego bakłażana. Smaż 5 minut, następnie dodaj groszek i masło. Podsmaż kolejne 2 minuty, dopraw solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Makaron połącz z sosem z patelni i posyp świeżo posiekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Kolanka ozdobne nr 33
w 100 g ugotowanego produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 807 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 38 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0 g |
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 5-7 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia