Lubella Creste di Gallo Makaron Kolanka ozdobne 500 g

2099000015693

5900049003060

Nowy produkt

 
Więcej informacji

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Polędwiczka z kolankami

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Kolanka ozdobne 400 g
polędwiczka wieprzowa 200 g
bakłażan 1 szt.
groszek cukrowy 100 g
masło 20 g
olej rzepakowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
koperek pół pęczka
chili 1 szt.
sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Uwaga!
Sam zdecyduj, jak ostre ma być danie - wszystko zależy od tego ile chili dodasz!

Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Na rozgrzanej patelni podsmaż na oleju pociętą w paski polędwiczkę wieprzową. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojonego w dużą kostkę całego bakłażana. Smaż 5 minut, następnie dodaj groszek i masło. Podsmaż kolejne 2 minuty, dopraw solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Makaron połącz z sosem z patelni i posyp świeżo posiekanym koperkiem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Kolanka ozdobne nr 33

 
Skład

Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna

 
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna807 kJ / 190 kcal
Tłuszcz0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany38 g
- w tym cukry0 g
Błonnik2,8 g
Białko6,6 g
Sól0 g
 
Pozostałe informacje

Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 5-7 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Menu