Lubella Conchigliette Piccole Makaron Muszelki małe 500 g

2099000015686

5900049003329

Nowy produkt

3,99 zł

- +

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lubella Tradycja od 1881
Ratatouille muszelkowe

Potrzebujesz:
Makaron Lubella muszelki 400 g
przecier pomidorowy Łowicz 500 g
bakłażan 1 szt.
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
seler naciowy 1/2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
oliwa z oliwek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki pół pęczka
liść laurowy 2 szt.
tymianek 1 gałązka
cukier 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka wrzuć pokrojone w drobną kostkę warzywa, liść laurowy, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj przecier pomidorowy Łowicz. Duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
3. To już prawie meta!
Dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Całość połącz z ugotowanym makaronem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!
Makaron Muszelki nr 26
 
Skład
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna
 
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna807 kJ / 190 kcal
Tłuszcz0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany38 g
- w tym cukry0 g
Błonnik2,8 g
Białko6,6 g
Sól0 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 5-7 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. Od temperatury otoczenia

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu