1 porcja** zawiera: 267 kJ 64 kcal 3%*
100 g 2666 kJ/637 kcal
*% referencyjej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C
Sernik z frużeliną
Czas przygotowania: 20 minut (bez chłodzenia i pieczenia)
Spód: 200 g herbatników w czekoladzie, 3 czubate łyżki bułki tartej (50 g), 1/3 kostki do pieczenia Kasia (80 g).
Masa serowa: 1 kg sera sernikowego 3-krotnie mielonego, 2/5 kostki do pieczenia Kasia (100 g), 1 i 1/3 szklanki cukru pudru (200 g), 5 dużych jajek, 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g).
Wierzch: 1 opakowanie frużeliny wiśniowej (380 g).
Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku. Herbatniki rozdrobnij w malakserze i połącz z rozpuszczoną Kasią i bułką tartą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wsyp do niej masę herbatnikową i dociśnij łyżką. Odstaw do lodówki. Kasię rozpuść, jajka roztrzep widelcem. W misce wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej. Masę przełóż do tortownicy ze schłodzonym spodem. Wstaw na 60 minut do nagrzanego piekarnika (temp. z termoobiegiem 140°C). Gotowe ciasto wystudź i dostaw na noc do lodówki. Przed podaniem wyłóż na sernik frużelinę owocową.
Szukaj łatwych przepisów na
www.mojeciasto.pl
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.