Lubella Mąka Puszysta krupczatka 1 kg

2099000017062

5900049000236

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka Puszysta krupczatka - idealna również do: eklerów, ptysiów oraz ciast makaronowych

Dzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej kuchni - możesz ją zamykać i otwierać.

Dodatkowo specjalny proces suszenia sprawia, że będziesz dłużej cieszyć się jej świeżością!
Lubella tradycja od 1881

Od ponad 130 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
Rogaliki z powidłami
Składniki:
- 3 szklanki mąki krupczatki Lubella
- 200 g margaryny
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g drożdży
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- ¾ szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- powidła śliwkowe

Wykonanie:
Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm, kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C.
Smacznego!

Dobra rada
Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.

Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Mąka pszenna typ 500 krupczatka
 
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1501 kJ (354 kcal)
Tłuszcz1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany73,4 g
w tym cukry2,3 g
Błonnik3,2 g
Białko10,8 g
Sól0,03 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 1
idealna do ciast kruchych
wygodne opakowanie
pewność efektu
Lubella - gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu