Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka Puszysta krupczatka - idealna również do: eklerów, ptysiów oraz ciast makaronowych
Dzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej kuchni - możesz ją zamykać i otwierać.
Dodatkowo specjalny proces suszenia sprawia, że będziesz dłużej cieszyć się jej świeżością!
Lubella tradycja od 1881
Od ponad 130 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
Rogaliki z powidłami
Składniki:
- 3 szklanki mąki krupczatki Lubella
- 200 g margaryny
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g drożdży
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- ¾ szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- powidła śliwkowe
Wykonanie:
Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm, kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C.
Smacznego!
Dobra rada
Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Mąka pszenna typ 500 krupczatka