Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka pełnoziarnista pszenna - idealna również do bułeczek, naleśników, pizzy
Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i minerałów, takich jak: fosfor, magnez, żelazo.
Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy tryb życia.
Tradycja od 1881
Nasz przepis
Ciasteczka pełnoziarniste
Składniki:
500 g mąki pszennej pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno
250 g margaryny
150 g cukru pudru
5 żółtek
1 cukier wanilinowy
Wykonanie:
Mąkę siekamy z margaryną, żółtka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, a następnie całość łączymy i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm i foremką do ciasta wykrawamy wybrane kształty. Uformowane ciastka układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy w temperaturze ok. 180°C na złoty kolor przez ok. 12-15 min. Do ciasta możemy również dodać płatki owsiane lub kawałeczki czekolady. Upieczone ciastka doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.
Smacznego!
Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl
Mąka pszenna pełnoziarnista