Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka Puszysta tortowa - idealna również do: biszkoptów, babek i tortów.
Dzięki nowemu funkcjonalnemu opakowaniu mąka nie będzie się już rozsypywać w Twojej kuchni - możesz ją zamykać i otwierać.
Dodatkowo specjalny proces suszenia sprawia, że będziesz dłużej cieszyć się jej świeżością!
Lubella tradycja od 1881
Od ponad 125 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
- 1 szklanka mąki tortowej Lubella
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy.
Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy.
Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Mąka pszenna typ 450 tortowa