Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Poniżej 8°C oliwa gęstnieje.
Najwyższa kategoria oliwy uzyskana z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
W ciągłym poszukiwaniu najlepszej oliwy z oliwek, Gaea podróżowała po całej Grecji wybierając producentów, których produkty wyróżniają się wysoką jakością i odmiennymi właściwościami oraz pochodzą z najbardziej znanych z produkcji oliw regionów w kraju.
Ta doskonała tłoczona na zimno oliwa pochodzi z dziewiczych terenów nad Morzem Jońskim, usytuowanych na południowo - zachodnim Peloponezie, w regionie Kalamata. Słynie on z ogromnych gajów oliwnych, urodzajnych w najbardziej poszukiwaną, grecką odmianę oliwek „Koroneiki". Dzięki starannej, ręcznej selekcji najlepszej jakości oliwek, otrzymujemy idealnie wyważoną oliwę o wyjątkowym posmaku pieprzu i migdałów.
Oliwa z oliwek Extra Virgin z rejonu Kalamata