Jawo Kartacze z mięsem 480 g

2099000369185

5902885000418

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Spróbujesz, pokochasz
W domowej kuchni najczęściej kartacze z mięsem podajemy okraszone podsmażoną cebulką i boczkiem.
Warunki przechowywania
-6°C: 1 tydzień
-12°C: 1 miesiąc
-18°C: do daty minimalnej trwałości

Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Kartacze z mięsem. Produkt głęboko mrożony.
 
Skład
Gorczyca: Zawiera
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
woda
grysik ziemniaczany 18%
skrobia ziemniaczana
mięso wołowe 8,5%
mięso wieprzowe 4,2%
białko sojowe
cebula
przyprawy (zawierają gorczycę)
sól
olej rzepakowy
suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula)
cukier
ekstrakt drożdżowy
mąka pszenna
 
Wartości odżywcze
w 100 g%RWS*
Wartość energetyczna648 kJ / 154 kcal8%
Tłuszcz4,6 g7%
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone2,0 g10%
Węglowodany20 g8%
w tym Cukry1,4 g2%
Białko5,4 g11%
Sól0,21 g4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,0; WBT 0,6.

 
Pozostałe informacje
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 480
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
niska zawartość soli
7 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 480
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone kartacze do 3 l posolonego wrzątku. 2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 7 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij kartacze za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej

8 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu