Szczególnie polecany do: zup, mięs, ryb, sałatek.
Z przyprawą Kucharek można przygotować również wyśmienite: marynaty i panierki, zapiekanki, pasty kanapkowe, dania warzywne.
Sposób przygotowania:
Do zup, bulionów i sosów pieczeniowych dodać 1 łyżeczkę (5 g) na ¼ litra i zagotować. Do dań gotowanych z mięs, warzyw i ryb oraz smażonych i grillowanych, jak również do dań podawanych na zimno (sałatki, pasty) dodawać w trakcie przygotowywania potraw w ilości według własnych upodobań kulinarnych.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu.
Bez dodatku substancji konserwujących - zgodnie z prawem
Kucharek numer 1 w Polsce - Prymat za Nielsen, sprzedaż w kg, cała Polska, IV 2012-III 2013, dla kategorii przypraw uniwersalnych w proszku.
Omlet z cukinią i serem brie
Składniki dla 4 osób:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pokrojona w paski czerwona papryka bez skóry
- 1 pokrojona w plasterki cukinia
- 8 jajek (do przygotowania 2 omletów)
- 200 g sera brie
- 1 łyżeczka Ziół prowansalskich Prymat
- Przyprawa do potraw Kucharek
Sposób przygotowania:
Warzywa obsmażyć na oliwie, dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku przyprawą do potraw Kucharek. Jajka ubić z dodatkiem przyprawy do potraw. Warzywa podzielić na dwie części, zalać połową ubitych jajek a na wierzchu ułożyć plastry sera. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż potrawa się zetnie. Następnie przygotować drugi omlet.
Tak przygotowane omlety podzielić na porcje. Można podawać ze świeżymi pomidorami.
Więcej przepisów na: www.kucharek.pl
Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl
Przyprawa do potraw.