Kamis Kuchnia polska Przyprawa do flaków Mieszana przyprawowa 20 g

2099000174437

5900084059015

Nowy produkt

 
Więcej informacji
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Flaki zajmują miejsce szczególne wśród dań kuchni polskiej. Przyprawa do flaków Kamis ułatwia uzyskanie najlepszego smaku tego dania. Jest doskonale skomponowaną mieszanką aromatycznych przypraw i warzyw. Nadaje flakom charakterystyczny rosołowy smak z wyraźną korzenną nutą. Polecamy dodanie przyprawy w połowie gotowania potrawy.
Flaki staropolskie

Składniki (dla 3-4 osób):
- 1 kg oczyszczonych, krojonych flaków wołowych
- 300 g wołowiny
- 4 marchewki
Produkty Kamis:
- 2 łyżki Przyprawy do flaków Kamis
- 1 łyżka majeranku Kamis

Przygotowane:
1. Flaki umyj, obgotuj i odcedź.
2. Następnie zalej zimną wodą, dodaj marchewki, wołowinę i gotuj ok. 1,5 godziny.
3. Wyjmij marchewki i wołowinę, pokrój, wrzuć do flaków.
4. Dodaj przyprawę do flaków i gotuj jeszcze przez 2 godziny. Przed końcem gotowania dodaj majeranek. Podawaj z pieczywem.

Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na
www.kamis.pl
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać mleko, zboża zawierające gluten, jaja.
 
Skład
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera) - 13%
papryka słodka
imbir - 7,5%
gorczyca biała
cukier
gałka muszkatołowa - 5%
pieprz czarny - 3%
chili
hydrolizat białkowy sojowy
 
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu
Wartość energetyczna785/188 (kJ/kcal)
Tłuszcz5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g
Węglowodany21 g
w tym cukry15 g
Białko6,7 g
Sól48,2 g

 
Pozostałe informacje
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Cechy: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Menu