Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Flaki zajmują miejsce szczególne wśród dań kuchni polskiej. Przyprawa do flaków Kamis ułatwia uzyskanie najlepszego smaku tego dania. Jest doskonale skomponowaną mieszanką aromatycznych przypraw i warzyw. Nadaje flakom charakterystyczny rosołowy smak z wyraźną korzenną nutą. Polecamy dodanie przyprawy w połowie gotowania potrawy.
Flaki staropolskie
Składniki (dla 3-4 osób):
- 1 kg oczyszczonych, krojonych flaków wołowych
- 300 g wołowiny
- 4 marchewki
Produkty Kamis:
- 2 łyżki Przyprawy do flaków Kamis
- 1 łyżka majeranku Kamis
Przygotowane:
1. Flaki umyj, obgotuj i odcedź.
2. Następnie zalej zimną wodą, dodaj marchewki, wołowinę i gotuj ok. 1,5 godziny.
3. Wyjmij marchewki i wołowinę, pokrój, wrzuć do flaków.
4. Dodaj przyprawę do flaków i gotuj jeszcze przez 2 godziny. Przed końcem gotowania dodaj majeranek. Podawaj z pieczywem.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na
www.kamis.pl
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać mleko, zboża zawierające gluten, jaja.