Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Gorczyca biała ma nieco słodkawy, a zarazem lekko ostry smak. Jest idealna do wszelkiego rodzaju marynat pikantnych sosów, pikli, a także do przyprawiania potraw mięsnych, zup i wędlin. Jest doskonała do kwaszenia ogórków i kapusty.
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe.
Cielęcina w soku jabłkowym
4 porcje, 120 min
Składniki:
- 600 g łopatki cielęcej,
- 2 szklanki soku jabłkowego,
- 1 szklanka Rosołu z kury Kucharek,
- 1 cebula,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka Majeranku suszonego Prymat,
- 1/2 łyżeczki Gorczycy białej całej Prymat,
- 2 Liście laurowe Prymat
- 1 łyżka soku z cytryny,
- do smaku: Sól morska Prymat.
Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso wymieszać z majerankiem, gorczycą, drobno rozkruszonymi liśćmi laurowymi, cebulą, solą i mąką. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką masła i przełożyć do niego mięso. Roztopić pozostałe masło i skropić nim mięso. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Gdy mięso się zrumieni, zalać je sokiem jabłkowym oraz rosołem z kury. Przykryć pokrywką i dusić przez ok. 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie. Do smaku dodać sok z cytryny i doprawić solą. Podawać z ulubioną sałatką.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Gorczyca biała cała
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne, i sezam.