Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Papryka słodka mielona ma wszechstronne zastosowanie. Podkreśla smak potraw mięsnych, sosów, twarogów, wędlin, sałatek, potraw z ryb, ryżu i drobiu. Nadaje potrawom nie tylko wyborny smak i aromat, ale też piękną, intensywną barwę.
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Potrawka z bakłażana i cukinii
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 3 bakłażany,
- 2 cukinie,
- 6 pomidorów,
- 4 duże ząbki czosnku,
- 1 łyżka czarnych oliwek,
- 1 łyżka zielonych oliwek,
- 1/2 szklanki startego sera długodojrzewającego,
- 125 ml oliwy z oliwek,
- po 1 łyżce Oregano suszonego i Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat,
- do smaku: cukier, Sól ziołowa Prymat.
Sposób przygotowania:
Bakłażany i cukinie pokroić w słupki, a czosnek drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. W dużym rondlu na oliwie usmażyć bakłażany, cukinie i czosnek. Do gotowych warzyw dodać pomidory, pokrojone oliwki (czarne i zielone) i doprawić oregano. Całość dusić około 15 minut. Następnie doprawić do smaku solą ziołową, papryką słodką, chili i cukrem. Przed podaniem posypać startym serem. Podawać z bagietką.
Tysiące przepisów na:
Doradcasmaku.pl
Papryka słodka mielona
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.