Wartość energetyczna 100 g: kJ 120 kcal 29
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8 minut. Podawać polane stopionym masłem i posypane tarta bułką.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Brokuły różyczki to doskonały dodatek do dań głównych oraz zup. Świetnie wzbogacą również smak wszelkiego rodzaju sałatek.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Zupa królewska
Hortex Warzywa na patelnię z przyprawą włoską
Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami
Lista zakupów:
- Brokuły różyczki Hortex - 1 opak.
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 łyżeczka marynowanego pieprzu
- garść dowolnych orzechów
Sos:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki cukru lub łyżka miodu
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuły ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku, a następnie odcedź i przepłucz zimną wodą, by zachowały intensywny zielony kolor. W dużej salaterce połącz wszystkie składniki sosu aż do uzyskania gęstej i aksamitnej konsystencji. Dodaj marynowany pieprz, wyciśnięty czosnek, pokrojony na cienkie plasterki seler oraz zimne brokuły. Wymieszaj i posyp orzechami.
3-4 porcje w 20 minut
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Brokuły różyczki
Produkt głęboko mrożony