Wartość energetyczna 100 g: kJ 129 kcal 31
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość torebki wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości 8-12 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub z sosem holenderskim.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Tradycyjny, popularny smak. Idealny jako lekka przekąska lub dodatek do dań głównych oraz zup.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Fasolka szparagowa zielona
Hortex Zupa fasolowa
Hortex Warzywa na patelnię z ziołami i papryką
Kulinarne inspiracje Hortex
Fasolka w pomidorach na ostro
Lista zakupów:
- Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opak.
- 3 pomidory bez skórki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki oliwy
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz, papryka ostra
Przygotowanie:
Fasolkę ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulkę. Po 3 minutach dodaj pomidory i przyprawy. Duś 10 minut często mieszając. Dodaj fasolkę i wymieszaj. Podawaj od razu z chrupiącą bagietką.
3-4 porcje w 20 minut
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Fasolka szparagowa żółta
Produkt głęboko mrożony