Wartość energetyczna 100 g: kJ 127 kcal 30
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: W garnku stopić łyżkę masła, wsypać zawartość opakowania i podlać niewielką ilością wody. Posolić i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Podawać z masłem i posiekaną natką.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Marchewki mini to słodsza odmiana tradycyjnej marchewki. Świetnie smakują nie tylko ugotowane ale również upieczone np. z dodatkiem miodu i cynamonu.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Groszek zielony
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami
Kulinarne inspiracje Hortex
Warzywna potrawka z indyka
Lista zakupów:
- Marchewka mini Hortex - 1 opak.
- Bukiet jarzyn wiosennych Hortex - 1 opak.
- 300 g mięsa z piersi indyka
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
- 1/2 szklanki białego wina
- 1/2 szklanki śmietany 22%
- 1 duża cebula
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- liść laurowy, rozmaryn
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso pokrój w kostkę, posól i obtocz w mące, po czym smaż je z posiekaną cebulą, aż się zarumieni. Następnie dodaj wino, bulion, liść laurowy i duś pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie do naczynia wrzuć kolejno warzywa, kukurydzę i duś następnych kilkanaście minut, by stały się miękkie. Na koniec dopraw świeżo zmielonym pieprzem, solą, rozmarynem i śmietaną. Podawaj z ryżem.
3-4 porcje w 40 minut
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Marchewka mini
Produkt głęboko mrożony