Wartość energetyczna 100 g: kJ 131 kcal 31
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka i dodać ok. 1 l wody, kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu. Zakwasić octem lub cytryną. Gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do barszczu można dodać śmietanę.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* - 6°C 4 dni
** - 12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
To łatwa w przygotowaniu i pyszna zupa dla wszystkich. W jej skład wchodzą: buraki ćwikłowe, pomidor, kapusta, marchew oraz fasolka szparagowa. Smak dodatkowo podkręcą aromatyczna cebulka oraz seler.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa grzybowa
Hortex Warzywa na patelnię z przyprawą włoską
Hortex Buraczki purée
Kulinarne inspiracje Hortex
Śledzik pod buraczkową pierzynką
Lista zakupów:
- Barszcz ukraiński Hortex - 1 opak.
- 4 płaty śledziowe (matjas)
- 2 jajka na twardo
- 3 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- sok z cytryny
- szczypiorek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Śledzie polane sokiem z cytryny posmaruj musztardą, pokrój i odstaw mniej więcej na 30 minut. Tymczasem na oliwie usmaż warzywa, dopraw je solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny i wystudź. Ogórki i cebulę drobno posiekaj, a majonez wymieszaj z jogurtem. Śledzie i warzywa układaj warstwami, smarując sosem majonezowym. Na koniec na grubej tarce zetrzyj jajka i ułóż je na sałatce. Przed podaniem posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Danie najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.
3-4 porcje w 35 minut
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Barszcz ukraiński
Mieszanka warzywna
Produkt głęboko mrożony