Wartość energetyczna 100 g: kJ 151 kcal 36
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka, dodać ok. 1 l wody, kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu. Gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę lub serek topiony.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
To łatwa w przygotowaniu i pyszna zupa dla wszystkich. Oprócz kalafiora zawiera również warzywa takie jak: pietruszka, seler, marchewka, ziemniaki oraz por i koperek.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Warzywa na patelnię z koperkiem
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
Kulinarne inspiracje Hortex
Tajski przysmak z kurczakiem
Lista zakupów:
- Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex - 1 opak.
- 500 g mięsa z piersi kurczaka
- 2 szklanki bulionu
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 papryczka chili - bez pestek
- 2-3 cm świeżego imbiru
- 1 łyżka zielonej pasty curry
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki dobrego oleju, najlepiej sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka cukru
- świeża kolendra
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej wrzuć drobno posiekany imbir, czosnek i papryczkę, po czym włóż pokrojone mięso i smaż je kilka minut z curry, sosem sojowym i rybnym. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, pilnując, by warzywa się nie rozgotowały.
Gotową zupę udekoruj świeżą kolendrą.
3-4 porcje w 30 minut
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Mieszanka warzywna
Produkt głęboko mrożony