1 porcja** zawiera: 300 kJ 75 kcal 4%*
w 100 ml: 120 kJ / 30 kcal
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Rada szefa kuchni Knorr: Żurek możesz podać z jajkami ugotowanymi na twardo. Dobrze smakuje również z podsmażoną kiełbasą. Odrobina chrzanu nada żurkowi ostrzejszego smaku.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Na szczęście tą pyszną zupę można już szybko i prosto przygotować. Dodaj do niej swoje ulubione składniki. Ziemniaki, kiełbasa albo boczek, marchewkę, chrzan, grzyby, makaron, jajko to tylko niektóre z pomysłów. Więcej przepisów na żurek znajdziesz naszej stronie.
Doskonały smak leży w naszej naturze
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane z poszanowaniem natury. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Żurek